Minden a céges autókról

Cégautót venni őrültség, de akkor mi a megoldás?

2016. november 11. - cégeskocsi

A tartós bérlet nemcsak olcsóbb, de sokkal kényelmesebb is egy vállalkozás számára. Elmondjuk miért.

A tulajdonlás szemléletét az üzleti világban egyre inkább felváltja a használat. Miért kötnénk le a vállalkozás pénzét, amikor a bérlés olcsóbb és kiszámíthatóbb? Magyarországon is már a kis, pár fős cégek esetén sem bevett gyakorlat az autóvásárlás. Népszerűbb a tartós bérlet, más néven operatív lízing, ami egyszerre kényelmes és gazdaságos megoldás.

cegautot-venni-2.jpg

Nincs befektetés, a futamidő alatt a havi költség és a szolgáltatások könnyen átláthatók, a kockázatelbírálás gyors, a szerződés egyszerű, a kiválasztott, raktárkészleten levő új autókba pedig 2-3 hét alatt be lehet ülni. Számottevő pénzügyi könnyebbség, hogy tartós bérlet esetén kiiktatható az autó megvásárlásának költsége. Nem mindegy ugyanis, hogy 5-7 millió forintot egy értékét gyorsan veszítő autóba vagy inkább a vállalkozásunk fejlesztésébe fektetünk. Ráadásul a költségek a választott futamidő teljes tartama alatt változatlanok, így könnyen tervezhetők. Az anyagi tényezőkön felül további előny, hogy az autót az ügyfélnek csak használnia kell, hiszen az üzemeltetés kellemetlenségei - a szervizelés, a gumicserék, a biztosítások fizetése, az esetleges balesetekből eredő kárrendezés - mind a flottakezelőre hárulnak, azaz a teljes kockázatot a bérbeadó vállalja. Az operatív lízing lényegében egy kedvező, 2-5 éves tartós bérlet, szolgáltatáscsomaggal bővítve kkv-k számára, akár már 1 autótól is.

Az érdeklődőnek első körben érdemes az autotartosberlet.hu-n böngészni a készletről azonnal elérhető autók és dobozos ajánlatok között. Ha ezek között nem talál megfelelőt, a weboldalon található tartósbérlet-kalkulátor segítségével személyre szabott autóflottát alakíthat ki. A LeasePlan flottájában minden autótípus, így az egyszerű, illetve a középkategóriás személygépkocsik, a kistehergépjárművek és a luxusautók egyaránt megtalálhatók. Vegyünk egy példát: a népszerű Ford Focus Kombi Technology 1.5l Tdci Dpf típus 60 hónapra havi 59 990 forintért elvihető. Erre az összegre a tankoláson felül csak a biztosítás díja jön, illetve az ÁFA, de ez utóbbi csak a magánhasználat arányában.

A tartós bérlet a leggazdaságosabb pénzügyi konstrukció a céges autók esetében. Érdemes utánaszámolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegeskocsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3411949775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása