Minden a céges autókról

Az én autóm a te autód

Közösségi autómegosztás céges flottában is

2016. április 28. - cégeskocsi

swopcar.jpg

A városi autózás problémája a nehézkes parkolás, a dugók, a környezetszennyezés. Megoldás lehet a problémákra az okostelefonos technológiával támogatott közösségi autómegosztás, amely nemcsak magánszemélyek, de már céges flották esetében is elérhető.

 „Tegyük fel, hogy egy nagyvállalat 1000 munkavállalójából csak 100 rendelkezik céges autóval, de a többi kollégának is szüksége van időnként gépkocsira. A SwopCar segítségével a járművek megosztása rendkívül egyszerű. A munkatársak az egyes autókat egy online felületen, vagy az okostelefonra letölthető alkalmazással le tudják foglalni maguknak. A foglalások súlyozva vannak, munkaidőben természetesen az üzleti célú felhasználás prioritást élvez, de a gépkocsik igény szerint magáncélra is használhatóak, akár hétvégén is.”

Ahhoz, hogy mindez működhessen, innovatív technológiát vetett be a rendszert fejlesztő LeasePlan. Minden egyes SwopCar járművet felszerelnek egy jeladóval ellátott eszközzel, ami a telefonos applikációval kommunikál, így nyitja illetve zárja az ajtókat. Az alkalmazottak tehát a mobiljukkal kinyithatják a járművet – amiben már benne van a kulcs – és indulhatnak is. Az autók leadása hasonló módon zajlik: a parkolás és az ajtók bezárása után a foglalás lezárása szükséges, így az autó ismét szabaddá válik.

Nincs bajlódás a kulcsokkal, nincs szükség átadás-átvételre vagy papírmunkára, mert mindenki önállóan, de ellenőrzött formában használja a SwopCart. Az interneten elérhető adatbázisban a sofőr személyén kívül listázásra kerül az úti cél, a megtett távolság, az útvonal, a jármű kihasználtsága, de még az is, hogy privát vagy üzleti célú volt-e az út.

A mobilalkalmazáson belül lehet értékelni a külső és a belső tisztaságot, valamint az autók állapotát, és az üzemanyag-tartály szintje is folyamatosan online nyomon követhető. A szabályzat szerint minden gépkocsit tisztán, közúti közlekedésre alkalmasan kell a következő kolléga rendelkezésére bocsájtani. A LeasePlan saját csapatot alkalmaz a SwopCar autók figyelésére és koordinálására, valamint az esetlegesen felmerülő problémák megoldására. A szervizelést, szükséges takaríttatást és a gumicserét szerződött partnerek végzik, így az ügyfélnek ezekkel sincs gondja.

Magyarországon a LeasePlan tavaly novemberben kezdte a SwopCar bevezetésének előkészítését, január első hetében szerelte be a rendszert az első autóba. A szolgáltatás jelenleg tesztelési fázisban van, hamarosan azonban elérhetővé válik az üzleti partnerek számára is. A LeasePlan célja, hogy ez a modern, jól használható és hatékony rendszer minél szélesebb körben elterjedjen, ezért a jövőben irodaházak számára is elérhetővé válhat a SwopCar, hogy szükség szerint az ott dolgozók is könnyedén juthassanak autóhoz.

A SwopCar olyan, a vállalatok számára kiemelt fontosságú funkcionális igényeket elégít ki, mint a mobilitás, megbízhatóság, biztonság, időhatékonyság, rugalmasság és költséghatékonyság. A szolgáltatás mindemellett csökkenti a flottamenedzserek terheit, valamint hatékony kihasználtsága által hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, a társadalmi felelősségvállaláshoz, de növeli a munkavállalói elkötelezettséget is.

További részletekért keresse Vadászi Nikoletta Sales Managert: nikolett.vadaszi@leaseplan.hu Mobil: +36 70 967 6029

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegeskocsi.blog.hu/api/trackback/id/tr128669930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása